Destinul Copilului Etern


1. Omul se duse în faţa membrilor Familiei Eterne şi îi întrebă:
- Sunteţi voi eterni?
- Iubitul nostru frate, noi suntem cu siguranţă îmbrăţişaţi de eternitate!

2. Iată: vieţile noastre au ajuns la a atinge câteva milioane de ani de vieţuire şi cu siguranţă e foarte probabil să mai dureze câteva milioane de ani!
Aşa că da! Cu siguranţă eternitatea ne ţine companie!

3.- Dar noi, oamenii individuali, suntem noi eterni?
- Cu siguranţă sunteţi!
Cel puţin în măsura în care viaţa voastră se manifestă prin noi şi viaţa noastră curge prin fiecare dintre voi.

4. Cu siguranţă, voi nu răsăriţi din neant, ci din Arhetipul nostru Uman manifestat mai concret, ca femeie respectiv bărbat.

În acest Arhetip este cuprinsă toată viaţa noastră de până acum, toate capacităţile şi posibilităţile pe care noi le avem şi voi le manifestaţi individual prin fiinţa voastră!

5. Voi nu aţi putea exista aşa cum sunteţi dacă nu v-aţi naşte din Arhetipul nostru etern, din Sursa Fiinţială şi Informaţională comună a Întregii Umanităţi – aşa că manifestându-l prin voi pe acesta, cu siguranţă participaţi astfel la eternitatea lui!

6. Şi voi prin existenţa voastră individuală fiecare influenţaţi viaţa noastră eternă, influenţaţi această Sursă Fiinţială şi Informaţională Generic Umană modificând-o continuu şi făcând-o capabilă să se adapteze şi să trăiască mereu în armonie cu Întregul din care facem parte cu toţii!

7. Şi astfel fiecare din voi creaţi noi potenţe de manifestare a noastră şi eliminaţi din noi altele mai vechi.

Astfel voi participaţi la viaţa şi creaţia noastră continuă şi astfel sunteţi cu adevărat parte intimă din ea: de fapt partea cea mai intimă a ei!

8. Ceea ce voi realizaţi individual se dovedeşte de multe ori (mai ales în cazul creatorilor voştri) de foarte mare însemnătate pentru viaţa Fiinţei noastre Arhetipale, pentru supravieţuirea şi dezvoltarea Speciei Umane.

9. Şi astfel realizările voastre devin parte din noi, din Umanitate şi acei indivizi creatori dintre voi sunt astfel în apropierea eternităţii şi nemuririi noastre!

10. Codul Genetic al Speciei Umane condiţionează fiinţarea fiecărui individ uman şi astfel îl reprezintă simbolic pe el, Omul Arhetip, în fiecare din voi!

11. Copilul Etern sub formă masculină şi feminină, ca viitoare manifestare a Bărbatului respectiv a Femeii Eterne (arhetip) se naşte astfel mereu în câmpul vieţii fiecărei fiinţe umane individuale, suprapunându-se peste naşterea acesteia!

12. Naşterea unuia este naşterea celuilalt – pentru că aceste două realităţi (generalul şi individualul) se generează şi se întreţin reciproc în fiinţare!

13. Astfel înainte de fiecare naştere individuală specifică, Omul Atemporal se prezintă simbolic în faţa Femeii Eterne, văzută acum în calitatea ei de Mamă Eternă (/ „divină”/ arhetip...) şi îi zice:

14.- „Vei lăsa să vină prin tine în existenţă Copilul Etern şi îl vei lăsa apoi pe acesta să se împlinească în concret în viaţa acestui om care este conceput fizic în clipa aceasta!

15. Vei naşte un Copil şi el va fi Om înainte de toate şi dacă va lăsa să crească spiritul libertăţii şi al fraternităţii universale în el, el nu îşi va lepăda niciodată de la sine această calitate primară de om, care se va ridica astfel în faţa luminii conştiinţei sale ca venind întotdeauna înaintea oricăror altor determinări legate de limbă, rasă, sex...

16. Dacă acest Copil va deveni Om Liber sau va devenii animal-uman-de-pradă sau doar un biet animal-uman-prădat depinde în primul rând de tine: de mama lui!
Apoi depinde de tine societate umană în care se naşte, de tine familie în care va creşte, de tine tată şi mamă care îi ghidaţi primii paşi în viaţă!

17. Depinde de ce veţi stimula şi de ce veţi înhiba din posibilităţile lui de manifestare infinite!

18. Dar mai ales depinde de darurile cu care el va fi binecuvântat de Întreg şi de felul său unic de a Fi şi de a se folosi de acestea cu maxim de profit pentru sine şi pentru umanitate!"





 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Radu Lucian Alexandru